De Opkamer
     
     

Door restauratie of sloop van oude hoeves, boerderijen en kastelen komen veel authentieke bouwmaterialen vrij. De Opkamer is een familiebedrijf dat vooral gespecialiseerd is in de antieke schouwen en exclusieve vloeren die vrijkomen uit deze historische panden.

De oude bouwmaterialen worden door Michel en Carola opgekocht in Nederland, Italie, Frankrijk en Belgie. In de werkplaats in Made worden de antieke schouwen vervolgens ontdaan van oude verfresten en prachtig gerestaureerd. De vrijgekomen natuursteen vloeren, antieke terracotta boerenplavuisjes en de oude metselstenen worden gekuisd van oude mortelresten en gesorteerd op kleur en afmeting, zodat deze een tweede leven kunnen beginnen….

 

De antieke schouwen zijn echte “eye-cathers” in een te renoveren boerderij. Maar vooral ook in een strakke modern ingerichte nieuwbouwwoning vormt de antieke schouw een blikvanger die authenticiteit en sfeer brengt.

Naast deze antieke schouwen heeft De Opkamer een imponerende voorraad exclusieve vloeren zoals oude kerkdallen uit België, originele oud-Hollandse estrikken, antieke Bourgondische dallen en prachtige Franse boerenplavuisjes.

Al deze vloeren en schouwen zijn opgesteld in een prachtige showroom aan de Haagstraat 8 in Made. De koffie staat klaar!